Tuesday, November 25, 2014

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 3 çay bardağı un (küçük çay bardaklarından)
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket margarin
  • 1 çimdik tuz
Ayrıca alta sermek için 1 Paket kakaolu bisküvi
ve üzerine yaymak için 1 Paket meyve sosu (meyve sosunu üzerindeki talimata göre hazırlayıp soğutuyoruz)
Yapılışı:
Soğuk sütü tencereye alıyoruz bütün malzemleri ekliyor sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayayıcaya kadar pişriyoruz kaynamaya başalyınca da 3-4 dakika daha kaynamasını bekliyoruz. bu aşamada altını iyice kısmakta fayda var ki dibi tutmasın. Piştikten sonra hemen mikserle 5 dakika kadar karıştırıp pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz. Bu arada bir borcamın içine kakaolu bisküvileri diziyoruz. üzerine sıcak sıcak muhallebimizi döküyoruz. üzerini düzeltip soğumasını bekliyoruz. soğuduktan sonra da meyve sosunu üzerine yayıyoruz. dolapta iyice soğuduktan sonra servis yapıyoruz. ben servis yaparken damla çikolata ve nar ile süsledim. Oldukça lezzetli oldu.

Sunday, November 23, 2014

Sıcak çikolatalı kurabiye

Cuma günü oğlum Efe sınıflarında piknik yapacaklarını söyledi.  Saat geç olmuştu. Şöyle lezzetli, çocukların keyif alarak yiyebilecekleri ve oğlumu da mutlu edecek bir tarif olmalı diye düşündüm.  Aklıma bu tarif geldi. Uzun zamandır yapmamış olduğumu fark edince hemen yapmaya başladım. (Tarifi yıllar önce portakal ağacından almıştım). Çok kısa bir sürede pisti.  Efe okuldan dönünce "anneciğim yarın için yine yapar misin arkadaşlarım dolaması bir daha istiyorlar" dedi lezzeti bir sınıf dolusu Yumurcak tarafında onaylanmış oldu. Tarihin orjinali nesquick kullanılıyordu.  Evde olmayınca ben sıcak çikolata kullandım.  Bence böyle daha bile güzel oldu.
Malzemeler:
250 gr. Margarin ( oda isisinda yumusamis)
3 adet katı pişmiş yumurta sarısı
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( yaklaşık 3 su bardağı kadar)
Üzerine bulmak icin:
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağı sıcak çikolata ( hazır satılan poşetler toz halde kullanılıyor)
Katı haşlanmış yumurta şartları ufalanip yağ, vanilya ve un ile karıştırılır. Hamuruna fındık kadar parçalar alınıp yuvarlak yapılır.  Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz.  170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip fırından alıyoruz. Sıcaktan de .Pudra şekeri,  kakao ve sıcak çikolatalı güzelce karıştırıp kurabiyr leri bu toz karışıma buluyoruz. Ben karışımı bir buzdolabı posetinde karıştırıyor um. Kurabiyr leri sıcakkanlı bu poşet atıp karışmıyorum.  Her tarafının bulunması gerekiyor.

Friday, November 21, 2014

Nefis Sodalı Börek


Tarifini yıllar önce kayınvalidemden öğrendiğim bir tarif bu. Yapması kolay ama lezzeti inanılmaz. Yufkaların fazla göründüğünü biliyorum ama inanın yaptığınızda herkes su böreği zannedecek.
Malzemeler:
7 yufka
1,5 şişe maden suyu
5 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi:
peynir- maydanoz
Yapılışı:
3 yufka yağlanmış tepsiye serilir. Tepsi küçükse yufkalar büzüştürülür. İç malzemesi yayılır. Diğer 3 yufka da serilir. En üste kalan yufka kapak yufkası olarak düzgünce konulur. Dilimlere kesilir. Yumurtalar, maden suyu ve sıvıyağ karıştırılır. yufkaların üzerine dökülür. Böreğin dilimlere kesildiği yerlere minicik tereyağ parçaları konulur. Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir.