
Küçük boy beyaz lahana (ya da sarmadan kalan lahana parçaları)
150 gr. Kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 büyük boy soğan
Yarım su bardağı pirinç
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Soğanlar çok ince olmayacak şekilde kıyılır. Sıvıyağ tencereye konulur. Üzerine kıyma eklenip rengi dönene kadar 2-3 dakika kadar kavrulur. Üzerine kıyılmış soğanlar atılır ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birlikte kavrulurlar. Salçası ilave edilir. Lahana serçe parmak uzunluğunda ve kalınlığında olacak şekilde (gülmeyin lütfen :) ebatlarını en açıklayıcı bu şekilde ifade edebildim) doğranır. Soğan-kıymanın üzerine konulur. Birlikte 5 dakika kadar kavrulmaları beklenir. Bu arada birkaç kez karıştırılmalıdırlar ki altı tutmasın. Tuzu ve biberleri konulur. Lahanaların üzerine 1 parmak kadar daha çıkacak kadar sıcak su eklenir. Kaynadığı zaman pirinçleri atılır. Pirinçler yumuşayıp piştiği zaman yemeğimiz hazır demektir. Özellikle üzerine limon sıkarak yemeniz tavsiye olunur.
No comments:
Post a Comment