Bütün yiyenlerin çok beğendiği bir tatlı tarifi vermek istiyorum bugün. Herkesin bildiği bir tavuk göğsü tarifi vardır mutlaka. Ben de bu değişmez tarimi varyasyonlar şeklinde yaparım. Bazen sade şekliyle tarçın serpilip süsler masamızı, bazen çikolata ya da meyve sosuyla süslenerek çıkar karşımıza, bazen ceviz ve fındığa hatta fıstığa bulanır, hatta bunu yarısını borcama döktükten sonra diğer yarısına kakao ekleyip iki renkli yapmışlığım bile vardır. Her varyasyonda değişik lezzetler yakalıyorsunuz. oyyy bir tavuk göğsü altı üstü biz de yapıyoruz bunları dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız ben sadece fikir vereyim istedim :)))
Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 çay bardağı un (küçük çay bardaklarından)
- 3 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- yarım paket margarin
- 1 çimdik tuz
ve üzerine yaymak için 1 Paket meyve sosu (meyve sosunu üzerindeki talimata göre hazırlayıp soğutuyoruz)
Yapılışı:
Soğuk sütü tencereye alıyoruz bütün malzemleri ekliyor sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayayıcaya kadar pişriyoruz kaynamaya başalyınca da 3-4 dakika daha kaynamasını bekliyoruz. bu aşamada altını iyice kısmakta fayda var ki dibi tutmasın. Piştikten sonra hemen mikserle 5 dakika kadar karıştırıp pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz. Bu arada bir borcamın içine kakaolu bisküvileri diziyoruz. üzerine sıcak sıcak muhallebimizi döküyoruz. üzerini düzeltip soğumasını bekliyoruz. soğuduktan sonra da meyve sosunu üzerine yayıyoruz. dolapta iyice soğuduktan sonra servis yapıyoruz. ben servis yaparken damla çikolata ve nar ile süsledim. Oldukça lezzetli oldu.
2 comments:
Bilinen tarifleri çeşitli şekillerde ortaya koymaktan hoşlanırım ben de :) Benim de elimde yazılmayı bekleyen böyle bir tarifim var :) Çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık:D
çok teşekkür ederim Elifciğim. hadi ben de senin güzel tarifini bekliyorum.
Post a Comment