Sunday, August 30, 2009

MERHABALAR ve ŞEKERPARE


Bloguma yazmayalı o kadar uzun zaman oldu ki nereden başlasam bilemiyorum doğrusu. ben bile blogumu açmıyordum artık. Derken bugün yeniden hevesim nakşetti içime tekrar yazmalıyım diye düşündüm. Aslında bu kararıma canım kızkardeşime ve iki güzel gelinimize tarifler konusunda yardımcı olmak yön verdi. Ben bu süre zarfında çocuklarımı büyütmeye gayret ettim. Üstüne kısa dönem asker yolu bekledim (evet eşim geçen yıl yaptı askerliğini.. ) İşime devam ettim. Evde de tam gaz çalıştım. Yorucu bir kışın ardından bu yaz Ankarama gittim. Tam 3 ay takvimden geri sayarak günleri işaretledim. 21 gün kaldım Ankaram da ama sevdiklerine hiç doyulmuyor. Göz açıp kapatana kadar geçti günler ve geride daha görmeye fırsat bulamadığım pek çok kişi kaldı. Seneye inşallah.Bir de Aslan kardeşimin bir minik kızı oldu. O kadar tatlı ve güzel bir bebek ki Fethiye Deniz koydular adını Fethiye anneciğim adı. Bilmiyorum o sebeple mi Deniz bebek hayatımın merkezine oturdu kaldı. Bir de sanırım bana benziyor :))) Deniz kuşumu görmeden nasıl dayanacağım bilemiyorum. Neyse lafı daha fazla uzatmadan döndüm gariiii diyebilirim. Bu arada evet itiraf ediyorum ki Blogumu çokkkk özlemişim.

Bu arada mübarek ramazanınızı kutluyorum. Sağlıklı geçmesini ve bu mübarek ayın hepimize barış ve huzur getirmesini diliyorum. Mademki ramazan geldi tatlısız olmaz değil mi... ben de bu akşam iftara yaptığım şekerpareyi anlatayım dedim ilk olarak. Aslında tarifi portakalağacından almıştım defalarca yaptım. Sürprizi olmayan bir tarif bu. Ben kendi yaptığım şekliyle anlatayım:
Malzemeler:
1 paket 250gr. oda ısısında beklemiş ve yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi(ben sevmediğim için eklemedim)
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırladım. Çünkü şekerpareler pişene kadar onun ılınması gerekiyor. şeker ve suyu kaynatıp limonu ekledim ve yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp kenara aldım.
Şimdi hamurun yapılışı: önce yumuşak margarin ile pudra şekerini iyice elimle karıştırdım ve yumurtaları ekledim. Diğer malzemeleride katıp aynı kurabiye hamuru gibi yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur oldu. 4 bardak un bana tam geldi. Cevizden biraz büyücek parçalar alıp yuvarladım ve üzerlerine antepfıstığı batırdım (gerçi benimkiler halis mulis Siirt fıstığı. Pek bilinmez ama Siirtte muhteşem fıstık yetişir.) Önceden ısıttığım 175 derece fırına verdim ve piştikten sonra ki yaklaşık 20-25 dakikada pişiyorlar 2-3 dakika harının çıkmasını bekleyip hemen sıcak sıcakken ılık şerbeti döktüm ve tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp servis zamanını bekledim. Tavsiye ediyorum.