Ah yine bir dönem burada olamadım. Aslında tembellikten değil vakitsizlikten kaynaklandı buralarda olamayışım. Bebeklerim daha küçükken daha fazla zaman bulabiliyordum. Oysa şimdi gerçekten az olan zamanım hiç'e indi. Uyumuyorlar. Uykularını düzene sokamıyorum. galiba bütün gün beni göremedikleri için geceyi mümkün olan en uzun şekilde değerlendirmek istiyorlar. Sürekli onlarla ilgilenmemi ve oynamamı bekliyorlar. Bazen düşünüyorum da çeyreklik bir hayat sürüyorum. Her şey yarım bile değil çeyrek yaşanıyor hayatımda. Çeyrek anne, çeyrek iş kadını, çeyrek ev kadını ve çeyrek eş. Hiç bir şeyim tam değil anlayacağınız. Bu kronik sorun belkide tüm çalışan kadınların yaşadığı bir durum. Bu arada, arada kaynayan kişisel hobilerimi hiç saymıyorum bile. Neyse çok iç kararttım galiba hatta işin ucu azıcık kaçıp ajitasyona bile kaçmış olabilir :) Ama yine de itiraf etmeliyim ki bebekleime her baktığımda ve onlarla her oynayışımda yaradanıma milyonlarca kez şükrediyorum. İçim tarif edilemez duygularla kaynıyor. O zaman ne yorgunluk kalıyor ne de sıkıntı.
Ben de güzel bir tarif yazayım o zaman. Bu kurabiye ıslak kurabiye. İftardan sonra çayın yanına çok iyi gidiyor. Hem sanki şıralı bir tatlı havası da var. Tavsiye ediyorum. Uzun zamandan beri yaparım. Bu kurabiyeyi yiyen herkes tarifini istiyor :) Benden söylemesi.
Islak kurabiye
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3\4 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Ayrıca şırası için:
1 su bardağı toz şeker
1 buçuk su bardağı su
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir kaba koyup ateşe koyuyoruz. Şeker eriyince kaynamasını beklemeden ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
kurabiye için 3 yumurta ve toz şekeri bir çırpma teli yada çatalla biraz çırpıyoruz (miksere gerek yok az çırpılıyor çünkü). Diğer malzemeleri de koyup aldığı kadar un ekleyerek elimizle yumuşak bir hamur yapıyoruz. Yoğun kakao nedeni ile oldukça koyu renkli bir hamurumuz olacak. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakıp ceviz kadar parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Ben bu kurabiyelerin de pişip pişmediğini kürdan batırarak anlıyorum. Yaklaşık 15-20 dakika içerisinde pişiyorlar zaten. Rengi koyu olduğu için yandığı hemen belli olmuyor fırının yakınında bulunmak faydalı olabilir. Daha sonra fırından çıkan sıcak kurabiyeleri hemen ılınmış olan şerbete atıyoruz ve 1-2 saniye bekleyip hemen geri alıyoruz. Üzerine bolca hindistan cevizi ekliyoruz. Browni kıvamunda oluyorlar. Hatta bir arkadaşım geçenlerde bu kurabiyeyi kakao kullanmadan aynı tarifle yapmış, şerbette azıcık daha fazla bekletmiş kemalpaşa tatlısı gibi olmuştu. Fikir olur belki diye yazıyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar. Bereketli sofralar.
4 comments:
Merhaba,şefika hanım.Her gün yeni bir şey yazdınız mı diye bakmaktan helak olmuştum.Allah kolaylık versin.Ben sizin her tarafa yetişebildiğinizden eminim. Bu tarife de bayıldım ayrıca.Tam sevgili oğlumun bayılacağı cinsten. hemen yapıcam.Ramazanınız mübarek olsun.
Özelliklemi burayı sadece bloggerların yorumuna açık bırakıyorsunuz?
merhabalar Saliha hanım. Yeniden birşeyler yazabilmekten ve sizin gibi değerli dostların takip ettiğini öğrenmekten çok mutlu oldum.Tarif gerçektende çok güzel oluyor emin olun. Yorum kısmını ben bırakmıyorum. Sayfanın özelliği böyle. Mutlu ve sağlıklı ramazanlar. Sevgiler
Yo hayır,,benimki de blogspot.com biliyorsunuz. Baştan bu durumdaydı.Düzeltilebiliyormuş,
ben yaptım.
YAzılarınızın liste halinde yer aldığı sayfanıza girin.orada sırası ile tıklayarak şu sayfaları açın:
-settings -comments burada "who can comment?" sorusu var -Anyone-şıkkına tıklayın ve -save settings- yapın.O zaman yorum bölümünde -blogger-other-anonymous-şıkları yer alıyor.herkes yorum bırakabiliyor. işinize karışmış olmadım umarım.
Ayrıca bu tarifi dün yaptım. şerbetin içinde öyle azıcık durunca,içi emmedi, ama sanırım bu tarifin normal hali bu değilmi? oğlum bayıldı. bütün akşam yemiş,sahurda zor yemek yedi ondan sonra. :))
Post a Comment