Tuesday, November 22, 2011



HASANPAŞA KÖFTESİ (köftenin en güzel hali)

Bana köftenin en güzel gelen şekli bu gerçekten. Ben et yemeklerinden hatta köfteden bile çok hazzetmem. Sebze yemekleri favorimdir aslında. o nedenle köftenin en güzel hali dedim. Ben bile 1 tane yiyorum.:))) Denemediyseniz mutlaka denemenizi öneriyorum. Özellikle de özel sofralarınızda estetiği kadar görünümü ve tadı harika bir tarif.
Ben artık zamanım elverdikçe tarif eklemeye devam edeceğim. Eminim son kararım :)))))
Malzemeler: ben yaptığım şekliyle tarifini yazayım. 5 kişiydik biz ve tam yetti.
  • 600 gr. kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı galeta unu (ben bayat ekmeklerimi fırında kurutup rondoda çekiyorum)
  • 1 yumurta
Ayrıca patates püresi için
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 çay kaşığı tuz



Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Onlar haşlanırken köftemizi yapıyoruz. ben bu köftenin içerisinde soğan ve maydanoz sevmiyorum. o nedenle koymuyorum. Tavsiyem sizde bu şekliyle bir deneyin. iyice yoğurduktan sonra elimizle yumurta kadar parçalar koparıp içlerini başparmağımızla oyup kase şekline getiriyor ve bir tepsiye yerleştiriyoruz. İçlerine fındık kadar tereyağı koyuyor ve 180 derecelik fırına veriyoruz. 15 dakika sonra köfteler yarı pişmiş duruma geliyorlar. Biz de bu arada patates püremizi hazırlıyoruz. iyice haşlanan patateslerin üzerine sıcaklarken yağı, tuzu, sütü ekliyor, iyice pürüzsüzleşinceye kadar eziyoruz. Ben çatalla ezdim ama patates eziciler ya da blendırlar da kullanılabilir. bu püreyi fırında yarı pişmiş olan patateslerin çanak kısmına dolduruyoruz. Ben bu doldurma aşamasında bir poşete koyup köşesinden küçücük bir kesik açıyor ve o şekliyle dolduruyorum. daha sonra üzerine 1 kaşık salçayı  1 çay bardağı kadar su  ile özdeşleştirip köftelerin üzerine birer kaşık yedirerek tekrar fırına veriyoruz. 20 dakika kadar sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.

No comments: