Saturday, February 17, 2007

Fırında Makarna


Fırın makarna deyince aklıma nedense hep peynirli yapılanları geliyor. Hep peynirli yapıyor olmamla alakalı bir durum olabilir bu kanımca... Geçenlerde bir değişiklik yapıp kıymalı yapayım dedim. Tarif defterini karıştırdım. Oradaki tariflerdenAyşegül hanımın tarifi bana pek bir güzel göründü. hemen denedim. Tavsiye ederim gerçekten hem çok lezzetli oluyor hem de çok doyurucu. Eğer denerseniz bana kesinlikle hak vereceksiniz. Çok teşekkürler Ayşegül hanım. Eğer siz de benim gibi fırında peynirli makarnadan farklı alternatif arıyorsanız işte yapılışı:
Malzemeler:


  • 1 paket kelebek makarna

  • 200 gr. Kıyma

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz (tuzu kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)

  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel Sos için:


  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 buçuk su bardağı süt

  • 200 ml. Çiğ krema

Ayrıca üste serpmek için: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:1 paket kelebek makarna ön hazırlık olarak haşlanır. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağla 200gr. Kıyma kavrulur. Bunun üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilerek kavurmaya devam edilir.2 dakika kadar kıyma ve un beraber kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salça ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenir. 1su bardağı sıcak su eklenip daha fazla pişirmeden hemen ocağın altı kapatılır.(malzeme sulu olmalı)Ayrı bir yerde beşamel sos hazırlanır. Bunun için: 2 yemek kaşığı un 1 buçuk su bardağı süt ve 200 ml. Çiğ krema hepsi ayna anda bir tavaya konularak beraberce muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir. (bu sos yapılırken un önceden kavrulmuyor hep beraber pişiyorlar)Şimdi hepsini harmanlama zamanı…. Makarna, beşamel sos ve kıymalı karışımın hepsini güzelce birlikte harmanlayıp karıştırıyoruz. Bir borcama döküyoruz. En üstüne kaşar rendesini serpip peynirler kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Yanında çırpılmış ayranla süper oluyor.

No comments: