Tuesday, May 04, 2010

PUDİNGLİ KEK






Bir kekle dönüş yapayım istedim. Merhabalar öncelikle. bu keki denemeye karar verdiğimde çok tedirgindim. Acaba nasıl olur diye düşündüm. Çünkü kek konusunda pekte becerikli sayılmam. Evde çocuklar olduğunda yemeyi seviyorlar. Üstelik kek kokusu beni çocukluğuma götüren bir evi mutlu gösteren bir simge gibi. Okuldan eve döndüğümde annemin yaptığı mis gibi yumuşacık keklerin bizi nasıl heyecanlandırdığı ve sevindirdiği, 4 kardeşimle birlikte nasıl keyifle yediğimiz hepsi aklımda. O kekler galiba bana hala mutluluk vermeye devam ediyorlar. Ben de çocuklara denediğim bu kekten sonra makus talihimi kırdım ve kek konusunda aslında o kadar da beceriksiz olmadığımı gördüm:) denemenizi öneririm. lezzetli oluyor ve aynı zamanda da yumuşacık.
malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ-üzerini su ile tamamla
  • 1 paket hazır puding (pişirlemyecek toz halde kullanılıyor) ben kakaolu kullandım ama muzlusunu ve gurme puding den çikolatalı-portakallısı ile denedim. hepsi çok güzel oldu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kbartma tozu
  • çay kaşığının ucuyla tuz

Yapılışı:

yumurta ve şekeri çırpıp daha sonra diğer malzemeleri karıştırıp ortası delikli bir kek kalıbına (hatta küçük boy kare bir borcam da olabilir) koyup 170 derece fırında pişiriyoruz. piştiğini anlamak için ben hep kürdan batırırım içerisine. Batırdığım kürdan temiz çıkarsa pişmiş oluyor.

No comments: