Sunday, November 19, 2006

sodalı börek


Merhabalar arkadaşlar. Sessizliğin ardından yine buradayım. Kaza sonrası kendimizi ancak toparlayabildik. Şimdi çok şükür daha iyiyiz. Bu zor günlerimizde yanımızda olan sevgili ailemize ve yanımızda olan tüm dostlara sonsuz minnetle teşekkürler. Bugün sodalı börek tarifi vermek istedim. Bir çok blogta da değişik tarifler bulmak mümkün. Bu börekler su böreği tadında ve çok lezzetli. Yapılışı zahmetsiz. Kaynak yine annem (kayınvalidem) :))
Malzemeler:
5 yufka
1 şişe maden suyu
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi:
peynir- maydanoz
Yapılışı:
2 yufka yağlanmış tepsiye serilir. Tepsi küçükse yufkalar büzüştürülür. İç malzemesi yayılır. Diğer 2 yufka da serilir. En üste kalan yufka kapak yufkası olarak düzgünce konulur. Dilimlere kesilir. Yumurtalar, maden suyu ve sıvıyağ karıştırılır. yufkaların üzerine dökülür. Böreğin dilimlere kesildiği yerlere minicik tereyağ parçaları konulur (arzuya göre koymayabilirsiniz. Tereyağını kesiklere koyma nedeni böreğin daha iyi içine çekmesi için. Zaten miktar olarak çok az bir yağa tekamül ediyor. bence koyun). Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

No comments: