bu kekin görünümüne bakarak çikolata soslu normal bir kek sanabilirsiniz ama değil. İçinden güzel bir sürpriz karşılıyor sizi. Dilimli halini çekmek kısmet olmadı çünkü hemen bitiverdi :) değişik bir kek anlayacağınız. Tarifine geçiyorum hemen. Değişiklik seviyor ve konuklarınızı veya çocuklarınızı şaşırtmak istiyorsanız haydi mutfağa :) 4 adet pasta canavarı başımda "hadi resmi çek hemen yiyelim" diye feryat ettikleri için resim çok albenili olmadı.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un.
Kekin iç Dolgusuna:
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
yarım su bardağı ceviz veya fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet ezilmiş muz
Üzeri için:
çikolata sosu ( ben hazır olandan kullandım)
Yapılışı:
Yumurta ve şeker birlikte köpürünceye kadar çırpılır. Yağ, süt ilave edilir. Un ve kabarma tozu karıştırılıp elenir. Çırpılmış olan diğer malzemeye tahta kaşıkla karıştırılarak yedirilir. Çok yayvan olmayan ortası delikli bir kek kalıbı yağlanır ve kek dökülür. 175 derecede önceden ısıtılmış fırına sürülür. Pişince alınıp soğuması beklenir. Pişme süresi fırından fırına değişebildiği için zaman vernedim. Kürdan testi işe yarıyor. Soğuyan kek kalıptan çıkartılır. (Kalıpta pişerken üst tarafa denk gelen kısmı aşağıda kalacak.)Kekin üstünden 1 parmak kalınlığında kat kesilir. Pandispanyayı ikiye kesmek gibi. Ama bunun ortası delik ve kapak üstten alınıyor. Bu kısmı dikkatlice yana koyuyoruz. Kırmamak önemli. Ortası delik olduğu için hassas olabilir. Kekin iç kısmı bir tatlı kaşığı yardımı ile oyulur. Kekin dış kabuğu kalacak. Sanki kekten bir kalıpmış gibi kalıyor. Çıkartılan kek içi robottan geçirilerek un gibi yapılır. Diğer tarafta bir kap içerisinde 1 su bardağı süt ile kremşanti çırpılır ve içerisine çekilmiş ceviz veya fındık, ezilmiş muz, ve tarçın katılarak karıştırılır. Bu karışıma un haline getirilmiş kek parçaları ilave edilip karıştırılır. Oyulmuş olan kekin içerisine bu karışım doldurulur. Biraz önce kenara koyduğumuz kekin kapağı dikkatlice üzerine kapatılıt. (eski yerine) Üzerine çikolata sosu gezdirilir. Biliyorum anlatması biraz karışıkmış gibi oldu ama gerçekten öyle değil. Kolayca yapılıyor.
3 comments:
Sefikacigim, bu cok orjinal ve hos bir kek tarifi gercekten. Ben her keki yiyemiyorum. Cikolata soslu hem de, harika, ellerine saglik.
Sevgiler.
Çok güzel olduğundan eminim, müsait bir zamanda eni konu inceleyeceğim inşallah. Şimdi Şaziye'nin tarif verip senin de yaptığını öğrendiğim çarşaf böreğini yapmak için mutfağa gidiyorum, sevgiler canım.
Sevgili Defne ve Akçahan güzel yorumunuza çok teşekkürler. Gerçekten de güzel bir kek oluyor. Denemenizi öneririm. Akçahan eğer anlayamadığın bir yer olursa sor daha ayrıntılı anlatmaya çalışırım. Ama gerçekten hiç zor değil sadece anlatması yapmasından uzun sürüyor. Eminim çarşaf böreğin çok güzel olmuştur. Ellerine sağlık afiyet olsun sevgiler
Post a Comment