Küçük boy beyaz lahana (ya da sarmadan kalan lahana parçaları)
150 gr. Kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 büyük boy soğan
Yarım su bardağı pirinç
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Soğanlar çok ince olmayacak şekilde kıyılır. Sıvıyağ tencereye konulur. Üzerine kıyma eklenip rengi dönene kadar 2-3 dakika kadar kavrulur. Üzerine kıyılmış soğanlar atılır ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birlikte kavrulurlar. Salçası ilave edilir. Lahana serçe parmak uzunluğunda ve kalınlığında olacak şekilde (gülmeyin lütfen :) ebatlarını en açıklayıcı bu şekilde ifade edebildim) doğranır. Soğan-kıymanın üzerine konulur. Birlikte 5 dakika kadar kavrulmaları beklenir. Bu arada birkaç kez karıştırılmalıdırlar ki altı tutmasın. Tuzu ve biberleri konulur. Lahanaların üzerine 1 parmak kadar daha çıkacak kadar sıcak su eklenir. Kaynadığı zaman pirinçleri atılır. Pirinçler yumuşayıp piştiği zaman yemeğimiz hazır demektir. Özellikle üzerine limon sıkarak yemeniz tavsiye olunur.
Tuesday, January 23, 2007
Kapuska
Biliyorum her evde sevilmez. Hatta pişmez bile. Ama bizim evde durum biraz farklı. Sebze yemeklerinin her çeşidini çok severim. Buna kapuska da dahil. Aslında bu yemeği yapalı biraz zaman geçti ama ancak şimdi ekleyebiliyorum. Ekşili ekşili pek bir güzel yenilir. Özellikle lahana sarması yapmışsanız ve sarmadan arta kalan lahanaları atmaya kıyamıyorsanız iyi bir değerlendirme yöntemi bence. İşte yapılışı:
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment