Geçenlerde denediğim ve ailecek hoşumuza giden bir çorba tarifi var bugün. Sanırım lezzet dergisinin eski bir sayısı olacaktı. Olacaktı diyorum çünkü benim yaramaz oğlum Efe ben tarifi denerken o sayıyı güzelce yırtmış ve çok tertipli!!! bir çocuk olduğu için üşenmemiş çöpe atmış :) Ne zamandır denemek istiyordum. İyi ki denemişim. Konyalı bir arkadaşım bu çorbanın Konya'da çok sık yapılan bir çorba olduğunu söyledi. Denemenizi öneririm. İşte gerekenler
- 200 gr. Kıyma
- 1 Türk kahvesi ölçüsü ile ince bulgur
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- tuz ve 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Öncelikle eğer nohutlarınız haşlanmamış ise akşamdan ıslatıp haşlayın. nohutlar hazır ise bir kaba kıymanızı koyun. Üzerine 1 yumurtayı ekleyin. İnce bulguru da katıp hamur yoğurur gibi hepsini yoğurun. 5 dakika kadar yoğurduktan sonra 1 yemek kaşığı unu da katıp biraz daha yoğurun. Bu hamurdan elinizi hafifçe ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve biraz un serptiğiniz bir tepsiye koyun. hepsi yuvarlanınca tepsiyi sallayarak unun tüm köftelerin etrafına bulanmasını sağlayın. Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. 1 adet soğanı doğrayıp yağla soteleyin. Salçayı ekleyin. 6 su bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu ayarlayın. Haşlanmış nıhutları ve köfteleri ekleyin. Köfteler yumuşayana dek kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment